_TCO3638.jpg

ZATERDAG
19 maarT


WINE TASTING DINNER

> UPCOMING EVENTS <
 
Zin in drankjes

WINE
TASTING
DINNER

Wine Tasting Dinner

Domaine Prés Lasses uit AOP Faugères


ZATERDAG 19 MAART
19 UUR

 

We trekken naar Zuid-Frankrijk, meer bepaald naarde regio Languedoc – Roussillion.                      

Het menu is opgemaakt met typische streekgerechten uit deze regio.                                                              

De bijpassende wijnen komen van het domein Prés Lasses, gelegen in Autignac
( in de nabijheid van Béziers). Vader en tevens eigenaar van het domein, Denis Feigel,  zal aanwezig zijn op deze avond en kan heel aangenaam en gepassioneerd vertellen over zijn wijnen.

Prés Lasses is een fantastisch kwaliteitsdomein gelegen in de heuvels van Faugères, op 350m hoogte. Denis en Boris Feigel doen alles handmatig, op een zéér natuurlijke manier (in de wijngaard én in de kelder), en met opmerkelijke nauwkeurigheid en doorgedreven expertise. De bodem (integraal schist), 7 ha uitzonderlijke oude Carignan stokken, een fenomenale precisie en discipline in de vinificatie-kelder, en een langdurige rijping van de wijnen, zijn kenmerkend voor het domein. Stuk voor stuk wijnen met een groots en verfijnd karakter, waarin terroir en de druif prima tot hun recht komen. Magnifiek gamma!

http://www.pres-lasses.com/

 

M E N U

Brandade de Morue

Dip met gezouten kabeljauw

 

Chemin de Ronde blanc 2020

Clairette, Grenache blanc, Roussanne, Vermentino

 

Brasucade de moules

Mosseltjes bereid met tijm, rozemarijn, knoflook, olie en een vleugje pastis

Castel Viel blanc 2019

Clairette, Grenache blanc, Roussanne, Vermentino

 

Aligot de l’Aubrac met buikspek

Zacht mengsel van gestampte aardappel, Tome fraîche de l’Aubrac (kaas) en knoflook

Chemin de Ronde rouge 2016

Carignan, Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah

 

Cassoulet

Stoofpotje met witte bonen, gekonfijte eend en worst uit Toulouse

Castel Viel rouge 2014

Carignan, Grenache, Mourvèdre, Syrah

                                                   

Nougat de Montélimar “glacé”

Château de Jau – Muscat de Rivesaltes

Muscat petit grain, muscat d’alexandrie

 

 

Aperitiefhapje & -wijntje , 4-gangenmenu, glas aangepaste wijn per gerecht

€ 95

Reserveer nu online en kijk uit naar een unieke culinaire avond bij

Bistro Millefeuille

 
BEELDEN_220318-2.jpg

Ronde van Vlaanderen

MENU

***
VRIJDAG 1 & ZATERDAG 2 APRIL

In 2017 verhuisde de startplaats van de Ronde van Vlaanderen voor het eerst naar Antwerpen. Sindsdien hebben wij de eer om, samen met onze buurman van Hotel Solhof,  elk jaar gastheer te zijn van het succesvolle wielerteam “Quick Step”, bijgenaamd “The Wolfpack”. 

Een mooiere reden kan er niet zijn om rond “Vlaanderens mooiste” onze thema avonden van begin april samen te stellen.

Het menu is opgemaakt met typische lekkere Vlaamse streekproducten.                      

 

M E N U

Aperitiefbordje

Tomaatje met grijze garnaaltjes, Gentse kop, Old Groendal kaas

 

Voorgerecht

Mechelse koekoek, hopscheuten, sausje op basis van Geuze Boon

 

Tussengerecht

Asperges op zijn Vlaams

 

Hoofdgerecht

Tournedos of zesrib van Belgisch witblauw, kropsla, verse frietjes

 - of -

Sliptongetjes, kropsla, verse frietjes, verse tartaar 

                                                   

Dessert 

Diverse structuren van appel en peer

Aperitiefbordje en 4-gangenmenu : € 65

Ook de aangepaste wijnen zijn afkomstig uit onze Vlaamse regio. 
Hierover later meer informatie.

Er valt deze maal ook iets te winnen !  Heb je  ingeschreven voor één van beide avonden, dan maak je kans op een door alle aanwezige renners gehandtekend  truitje van het “Quick Step – Alfa Vinyl” team. 

Reserveer nu online en kijk uit naar

een unieke culinaire avond bij

Bistro Millefeuille