
ZATERDAG
19 maarT
WINE TASTING DINNER
> UPCOMING EVENTS <

WINE
TASTING
DINNER
Wine Tasting Dinner
Domaine Prés Lasses uit AOP Faugères
ZATERDAG 19 MAART
19 UUR
We trekken naar Zuid-Frankrijk, meer bepaald naarde regio Languedoc – Roussillion.
Het menu is opgemaakt met typische streekgerechten uit deze regio.
De bijpassende wijnen komen van het domein Prés Lasses, gelegen in Autignac
( in de nabijheid van Béziers). Vader en tevens eigenaar van het domein, Denis Feigel, zal aanwezig zijn op deze avond en kan heel aangenaam en gepassioneerd vertellen over zijn wijnen.
Prés Lasses is een fantastisch kwaliteitsdomein gelegen in de heuvels van Faugères, op 350m hoogte. Denis en Boris Feigel doen alles handmatig, op een zéér natuurlijke manier (in de wijngaard én in de kelder), en met opmerkelijke nauwkeurigheid en doorgedreven expertise. De bodem (integraal schist), 7 ha uitzonderlijke oude Carignan stokken, een fenomenale precisie en discipline in de vinificatie-kelder, en een langdurige rijping van de wijnen, zijn kenmerkend voor het domein. Stuk voor stuk wijnen met een groots en verfijnd karakter, waarin terroir en de druif prima tot hun recht komen. Magnifiek gamma!
M E N U
Brandade de Morue
Dip met gezouten kabeljauw
Chemin de Ronde blanc 2020
Clairette, Grenache blanc, Roussanne, Vermentino
•
Brasucade de moules
Mosseltjes bereid met tijm, rozemarijn, knoflook, olie en een vleugje pastis
Castel Viel blanc 2019
Clairette, Grenache blanc, Roussanne, Vermentino
•
Aligot de l’Aubrac met buikspek
Zacht mengsel van gestampte aardappel, Tome fraîche de l’Aubrac (kaas) en knoflook
Chemin de Ronde rouge 2016
Carignan, Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah
•
Cassoulet
Stoofpotje met witte bonen, gekonfijte eend en worst uit Toulouse
Castel Viel rouge 2014
Carignan, Grenache, Mourvèdre, Syrah
•
Nougat de Montélimar “glacé”
Château de Jau – Muscat de Rivesaltes
Muscat petit grain, muscat d’alexandrie
•
Aperitiefhapje & -wijntje , 4-gangenmenu, glas aangepaste wijn per gerecht
€ 95
Reserveer nu online en kijk uit naar een unieke culinaire avond bij
Bistro Millefeuille

Ronde van Vlaanderen
MENU
***
VRIJDAG 1 & ZATERDAG 2 APRIL
In 2017 verhuisde de startplaats van de Ronde van Vlaanderen voor het eerst naar Antwerpen. Sindsdien hebben wij de eer om, samen met onze buurman van Hotel Solhof, elk jaar gastheer te zijn van het succesvolle wielerteam “Quick Step”, bijgenaamd “The Wolfpack”.
Een mooiere reden kan er niet zijn om rond “Vlaanderens mooiste” onze thema avonden van begin april samen te stellen.
Het menu is opgemaakt met typische lekkere Vlaamse streekproducten.
M E N U
Aperitiefbordje
Tomaatje met grijze garnaaltjes, Gentse kop, Old Groendal kaas
•
Voorgerecht
Mechelse koekoek, hopscheuten, sausje op basis van Geuze Boon
•
Tussengerecht
Asperges op zijn Vlaams
•
Hoofdgerecht
Tournedos of zesrib van Belgisch witblauw, kropsla, verse frietjes
- of -
Sliptongetjes, kropsla, verse frietjes, verse tartaar
•
Dessert
Diverse structuren van appel en peer
•
Aperitiefbordje en 4-gangenmenu : € 65
Ook de aangepaste wijnen zijn afkomstig uit onze Vlaamse regio.
Hierover later meer informatie.
Er valt deze maal ook iets te winnen ! Heb je ingeschreven voor één van beide avonden, dan maak je kans op een door alle aanwezige renners gehandtekend truitje van het “Quick Step – Alfa Vinyl” team.
Reserveer nu online en kijk uit naar
een unieke culinaire avond bij
Bistro Millefeuille