top of page

TAPA PAKKET IN TAKE AWAY

Voor 4 tot 6 personen

 

Jamón Ibérico Bellota (Handgesneden) – Arturo Sánchez (Guijuelo)

In de volksmond wordt dit ook wel pata negra genoemd, maar dit is niet de juiste benaming. De Ibérico-ham is genoemd naar het varkensras waarvan de hammen gemaakt worden : het Ibérico-ras.
De laatste maanden, vanaf het moment dat de eikels vallen in de late zomer en herfst, eten de varkens hoofdzakelijk eikels of “bellota” in het Spaans.  Tussen eind januari en februari vindt dan de slacht plaats. Na nog ‘s 36 maanden drogen is het resultaat de Jamón ibérico de bellota, het absolute sterproduct van Spanje.

 

Lomo – Salchichón  - Chorizo Ibérico Bellota  - Arturo Sánchez (Guijuelo)

Guijuelo is één van de 4 gebieden waar Ibérico varkens kunnen gekweekt en verwerkt worden. Dit is het uiterste noorden van dit gebied, net onder Salamanca. In Guijuelo hebben ze vooral naam en faam voor de charcuterie. Arturo Sánchez is één van de beste producenten voor charcuterie van het Ibérico varken.

Deze chorizo werd verrijkt met pimentón de la vera zodat hij zijn typische smaak en kleur krijgt.

 

Serveertip ! – Haal en open de pakketjes met charcuterie minstens 30 minuten op voorhand uit de koelkast.  Zo komen de smaken helemaal tot hun recht

Cañas de pan Feo (broodstokjes) – Panaderia Jesús

Deze broodstokjes worden gemaakt in de oudste bakkerij van Spanje. Ze worden nog steeds op de artisanale manier gemaakt en een voor een met de hand gerold.

 

Tostadas normal (Toast natuur) – Panaderia Jesús

Deze toasjes komen uit de oudste bakkerij van Spanje, waar ze nog steeds op artisanale manier werken. De toastjes zijn een ideale basis voor uw aperitiefhapjes.

Aceituna Arbequina – Priorat Natur

Deze kleine, maar erg aromatische olijfjes uit Tarragona zijn vol van smaak. Ze zijn dan ook uiterst geschikt als aperitief.

Salsa Romesco – Priorat Natur

Deze saus op basis van amandelen, tomaat, olijfolie en nyora pepers is ideaal om te combineren met de broodstokjes als aperitiefhapje. Ook heerlijk bij een stukje vlees of vis.

Paté oliva negres – Priorat Natur  

Tapenade van zwarte olijven 

Almendra Marcona salada – Priorat Natur

Deze gezouten amandelen zijn ideaal als aperitief hapje.

 

Ansjovis – Codesa (Cantabria)

Deze heerlijke ansjovis uit Cantabria worden dadelijk na de vangst voor minstens 6 maanden in zout opgelegd. Daarna worden ze zorgvuldig ontgraat en gepoetst. Deze top ansjovis dien je steeds in de frigo te bewaren. Heerlijk in salades, met tomaat, puur of als aperitiefhapje op een toast in combinatie met de tomatenconfituur.

Bewaartip ! – Bewaar de ansjovis steeds in de frigo. Zie dat ze na opening steeds onder olijfolie staan

Curat d’ovella – Montbrú

Oude schapenkaas, Manchego stijl Bijzonder aromatische kaas met de zachte smaak van schapenmelk gekoppeld aan het typische karakter van een lange rijpingstijd.

 

Jané Ventura Vinyes Roses 2018 - Rosé wijn
GRATIS IN HET TAPA-PAKKET !

45% Tempranillo, 20% Merlot, 20% Sumoll, 15% Syrah

Jané Ventura is hét topdomein van de Baix Penedès, het meest zuidelijke gedeelte van de appellatie. Voor deze wijn wordt enkel gewerkt met de typische Catalaanse druivensoorten. Het resultaat is een mooie coupage met veel wit pitfruit en Mediterrane kruidigheid. Mooi stevig en toch fris in de mond. Als passe-partout, bij klassieke visgerechten of schaal-en schelpdieren met mediterrane garnituur.

rosé-fiche.jpg
rosé fiche
bottom of page